Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ψυχικά άρρωστα...

...τα σκυλιά στα Γερμανικά Κυνοκομεία. Γιατί;
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008
Το πως "τα σκυλιά στα Γερμανικά κυνοκομεία είναι ψυχικά άρρωστα", το είχα ακούσει κι εγώ! Είχε φτάσει ως εδώ, η είδηση πριν χρόνια κι είχε εκφρασθεί σαν δικαιολογία γιά το, "γιατί στέλνουμε σκυλιά στη Γερμανία", μαζί με το, "έχουν χώρο τα Γερμανικά κυνοκομεία, γιατί οι Γερμανοί έχουν λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων"...

Κι είχα πει τότε, πώς και γιατί? Γιατί σκυλιά που ζουν σε Φιλοζωϊκούς Παραδείσους, είναι ψυχικά άρρωστα? Τί τους κάνουν? Και γιατί τα δικά μας που στέλνουμε εκεί και που έχουν τραβήξει στον τόπο μας τα μύρια όσα, δεν είναι ψυχικά άρρωστα, γι' αυτό και προτιμόνται γιά υιοθεσία από τους Γερμανούς?

Ρώτησα τότε, μα απάντηση δεν πήρα... Κι έμεινε κι αυτό να αιωρείται, ένα απ' τα πολλά συσσωρευόμενα αναπάντητα ερωτήματα, μέχρι που το συνάντησα ξανά, σ' αυτό το κείμενο, γιά μία - από τις πολλές- δίκη, που αφορούν τις εξαγωγές αδέσποτων στη Γερμανία.
Από το"tetrapodologein"(14/1/2007). Διαβάστε το! -------------------------------------------------------------------


ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ Stray.gr ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Tetrapodologein! ( 14/1/2007)


Στις 24/4/2005, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να καταρρίψουμε με επιχειρήματα αδιάσειστα έναν προς έναν τους ισχυρισμούς όσων εξάγουν αδέσποτα τετράποδα από τη χώρα μας παραβιάζοντας το εθνικό και κοινοτικό Δίκαιο, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε το κείμενό μας με τίτλο «Περί ζωοτομίας tetrapodologein ...; (α΄μέρος)» (δημοσιευμένο στην ενότητα "Εξαγωγή Αδεσπότων").

Στο κείμενο αυτό αναδημοσιεύσαμε απόψεις πολιτών εκπεφρασμένες δημόσια, με περιεχόμενο την αποστολή αδεσπότων τετραπόδων προς υιοθεσία σε χώρες κυρίως της Δυτικής Ευρώπης και την τοποθέτησή τους σχετικά με τη χρησιμότητά τους ως πειραματόζωων από ιατρικά εργαστήρια. Και οι τρεις (των οποίων οι απόψεις τους μνημονεύθηκαν) συμφωνούσαν στο ότι τα αδέσποτα της Ελλάδας ουδόλως «χρησιμεύουν» προς προαγωγήν της Επιστήμης, η οποία επιλέγει ως επί το πλείστον σκυλιά ράτσας Μπηγκλ, προς τούτο εκτρεφόμενα ούτως ώστε να «είναι γνωστό το γενετικό τους υλικό».

Στον αντίποδα, οι Κτηνίατροι της Ηπείρου (βλ. σχετ. Δελτίο Τύπου του ΠΚΣ Ηπείρου στην ενότητα "Εξαγωγή Αδεσπότων"), δηλαδή οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι ειδικοί των οποίων την επιστημονική άποψη ζήτησε με αίσθημα ευθύνης το Τετραποδολογείν, κατέστησαν σαφές πως «ο ισχυρισμός ότι ";αδέσποτα ζώα ΔΕΝ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πειραματόζωα γιατί δεν είναι γνωστό το γενετικό τους υλικό:,

"Θεωρούμε ότι στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας, επιστημονικής βάσης και τεκμηρίωσης διότι σύμφωνα με τις εξειδικευμένες επιστημονικές μας γνώσεις: Aνατομικά, λειτουργικά, ιστολογικά και βιοχημικά ΟΛΕΣ οι φυλές των σκύλων (καθώς επίσης και οι διασταυρώσεις αυτών, δηλαδή τα ημίαιμα) είναι ΟΜΟΙΕΣ, εξαιρουμένων των σκύλων της φυλής Δαλματίας που διαφέρουν ως προς μια μόνο βιοχημική τους παράμετρο.

Συνεπώς, θεωρούμε ότι είναι δυνατή η χρήση οιασδήποτε φυλής καθαρόαιμων σκύλων ή ημίαιμων για πειραματικούς σκοπούς».

Αντί ουσιαστικής και εμπεριστατωμένης απαντήσεως λοιπόν στο αναφερθέν δημοσίευμα, το Τετραποδολογείν εμηνύθη, εσύρθη για ακόμη μία φορά στα δικαστήρια και, ως ήτο φυσικό, για μία ακόμη φορά, αθωώθηκε.

Η μήνυση υποβλήθηκε ανακριβώς από τη Μαρίνα Λυμπεροπούλου, Πρόεδρο του Σωματείου Stray.gr.

Βασικά σημεία της υπόθεσης που εκδικάσθηκε την 20η/12/2006 στα οποία θα επιμείνουμε για να λάβουν γνώση οι αναγνώστες μας, είναι τα παρακάτω:

1) Στους ισχυρισμούς της ότι «γνώριζε πώς λειτουργεί η Bayer» αποδείχθηκε τελικά πώς είχε πλήρη άγνοια. Διότι στην απελπισμένη προσπάθειά της να τεκμηριώσει τον απολύτως ΑΒΑΣΙΜΟ ισχυρισμό της, ετεροχρονίζοντας το δημοσιογραφικό της καθήκον για την έγκαιρη, έγκυρη και θεμελιωμένη ενημέρωση των αναγνωστών της (υπενθυμίζουμε ότι το κείμενό μας δημοσιεύτηκε την 24η/4/2005 και μνημόνευε παλαιότερη χρονολογικά δήλωσή της), κατέφυγε εκ των υστέρων σε ζωοφιλικά σωματεία (!!!) της αλλοδαπής για να πάρει απαντήσεις (μέσω e-mails που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία και ετέθησαν υπόψη των δικαστών), του τύπου:

«Το θεωρώ απίθανο να ...;» (27/4/2005), «Φοβάμαι πως δεν έχω για σένα συγκεκριμένες απαντήσεις για την Μπάγιερ», «Απ΄ όσο γνωρίζουμε ...;», «το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να επικοινωνήσεις με ...;» (27-4-2005), και «Λυπάμαι που δεν έχω συγκεκριμένες απαντήσεις» (30/4/2005), κ.λπ.

2) Η ίδια η μηνύτρια ισχυρίστηκε στη μήνυσή της πως το Τετραποδολογείν την προέβαλε, όταν πρωτοξεκίνησε το 2003, «εκτιμώντας» το έργο της διότι μας είχε επιδείξει το «αρχείο που τηρούμε απρεγκλίτως για όλα τα ζώα που υιοθετούνται από οικογένειες στο εξωτερικό» των εξαχθέντων αδεσπότων (ως εάν το Τετραποδολογείν εκπροσωπεί Νόμιμη ή Κρατική Αρχή στην οποία υποχρεούται να λογοδοτεί κάθε πολίτης). Κι αυτός όμως ο ισχυρισμός αποδείχθηκε ψευδέστατος και αναιρέθηκε μάλιστα από τον ίδιο τον μάρτυρα κατηγορίας Κων/νο Τσιρίγο ο οποίος στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, δήλωσε:

«Τέλος, θα ήθελα να συμπληρώσω πως σε επανειλημμένες προσπάθειες της κ. Λυμπεροπούλου να έρθει σε επικοινωνία με τους υπευθύνους του ηλεκτρονικού περιοδικού ώστε να τους επιδείξει το εν λόγω αρχείο δεν έλαβε καμία απάντηση» (!!!).

3) Και το σημαντικότερο: Στο e-mail αλλοδαπού συνεργάτη της Μαρίνας Λυμπεροπούλου της 2ας Μαίου 2005 που συμπεριελήφθη στη δικογραφία και ετέθη υπόψη των δικαστών αναφέρεται ότι «παρά το γεγονός ότι τα γερμανικά κυνοκομεία είναι γεμάτα σκυλιά» και ότι «τα σκυλιά που προέρχονται από γερμανικά κυνοκομεία θεωρούνται συχνά ψυχικά άρρωστα». Kαι τα ερωτήματα που γεννώνται σε κάθε καλόπιστο αλλά και νοήμονα αναγνώστη είναι δύο:

α) Τι περιθώρια αξιοπιστίας μπορεί να έχει η επιβεβαίωση ότι τα ζώα εκεί που πηγαίνουν ευτυχούν σε «πολιτισμένο» περιβάλλον όταν στην συγκεκριμένη χώρα «ανταποκριτής» της Μαρίνας Λυμπεροπούλου τη διαβεβαιώνει ότι τα ζώα στα κυνοκομεία της Γερμανίας δεν προτιμώνται γιατί είναι «ψυχικά άρρωστα»; Αυτό θυμίζει επίσης ένα αλήστου μνήμης δημοσίευμα «να ΄μουνα σκύλος στη Γερμανία» ή κάπως έτσι ...;

και β) Πόσο «ζωόφιλος» τελικά μπορεί να θεωρηθεί ένας Έλληνας που «υποκλέπτει» την αποκατάσταση ενός γερμανικού αδέσποτου προκειμένου να «αποκαταστήσει» το δικό του; Όσους αναγνώστες αναρωτηθούν γιατί δεν μηνύθηκαν οι γνωμοδοτούντες Έλληνες κτηνίατροι της Ηπείρου και αντ΄ αυτών μηνυθήκαμε εμείς που αναδημοσιεύσαμε την επιστημονική τους άποψη, παραπέμπουμε στο από 17/11/2005 Δελτίο Τύπου μας με τίτλο: «Το Τετραποδολογείν καταγγέλλει την ενορχηστρωμένη προσπάθεια φίμωσης της φωνής του και της οικονομικής του εξόντωσης».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:

1) Την Εταιρεία Δικηγόρων Μπαχάς -; Γραμματίδης και Συνεταίροι και ιδιαιτέρως τoυς κ.κ. Μάριο Μπαχά και Νικόλαο Δεληγιάννη για την πληρέστατη νομική υποστήριξη που μας παρείχαν και σε αυτή την υπόθεση αλλά και σε όλον αυτόν τον αγώνα για την εφαρμογή του Νόμου, την ανάδειξη της Αλήθειας, την Αξιοπρέπεια των τετραπόδων και την αναστολή της ζωοφιλικής εκείνης δράσης που επιμένει να αγνοεί όλα τα προαναφερθέντα, και 2) Τους: α) Ιωάννα Γκαραγκούνη, Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας, β) Λάμπρο Αντωνιάδη, τέως Γ.Γ. του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, γ) Πόπη Μπάκα, συνεργάτιδα του Δαίμονα της Οικολογίας, και δ) Δημήτρη Κορίζη, Μεταφραστή, που με θάρρος και αξιοπρέπεια -; όπως ταιριάζει σε «ομοϊδεάτες» - προσήλθαν, ολοπρόθυμα κατέθεσαν και έπεισαν το δικαστήριο.

Το Τετραποδολογείν επιφυλάσσεται να αναρτήσει και αυτή την απόφαση όταν καθαρογραφεί και καλεί κάθε ζωόφιλο, μη αφελή και μωρόπιστο πολίτη, να ΑΠΑΙΤΕΙ τις τελικές (καθαρογραμμένες) αποφάσεις των δικαστηρίων κι απ΄ όλες τις αντιδίκους μας που ανερυθρίαστα διακηρύσσουν ότι διαρκώς δικαιώνονται και συντρίβουν κατά συρροή το Τετραποδολογείν ...; (Της Ομάδας του Τετραποδολογείν, 14/1/2007) www.tetrapodologein.gr

arkouda yiannas galanou http://yiannas.pblogs.gr/