Εφόσον δε δίδεται σε όλους εμάς τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η δυνατότητα να πούμε τη γνώμη μας για το αν συμφωνούμε ή όχι με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας, νομίζω πως πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Και ενώ η συμπεριφορά των Ευρωπαίων ηγετών, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας, δείχνει να είναι "Δημοκρατική", τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά ειδικά αν δούμε τον τρόπο με τον οποίο όλοι τους αντιμετωπίζουν την Ιρλανδία η οποία διαφωνεί με τα σχέδιά τους.
Σε ορισμένες παραγράφους των άρθρων της Συνθήκης, έχουν γίνει μερικές διορθώσεις.
Δείτε μερικές για να καταλάβετε με πόσο θράσος μας εμπαίζουν όλοι τους:
ΑΡΘΡΟ 8 Α
3- Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο δημοκρατικό βίο της Ένωσης.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά και εγγύτερα στους πολίτες.
4- Τα πολιτικά κόμματα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής συνείδησης και στην έκφραση των πολιτών της Ένωσης.
ΑΡΘΡΟ 8 Β
1- Τα θεσμικά όργανα δίδουν, με τα κατάλληλα μέσα, στους πολίτες και στις αντιπροσωπευτικές ενώσεις τη δυνατότητα να γνωστοποιούν και να ανταλλάσσουν δημόσια τις γνώμες τους σε όλους τους τομείς δράσης της Ένωσης.
4- Πολίτες της Ένωσης, εφόσον συγκεντρωθεί αριθμός τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου, υπήκοοι σημαντικού αριθμού κρατών μελών, μπορούν να λαμβάνουν την πρωτοβουλία να καλούν την Ευρωπαϊκή επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να υποβάλλει κατάλληλες προτάσεις επί θεμάτων στα οποία οι εν΄λόγω πολίτες θεωρούν οτι απαιτείται νομική πράξη της Ένωσης για την εφαρμογή των Συνθηκών.
Πολύ ωραία τοποθέτηση για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών αλλά, χωρίς αντίκρυσμα!
Αν έχουμε τέτοια δικαιώματα, γιατί δεν μας τα αναγνωρίζουν οι "Δημοκράτες" Ευρωπαίοι ηγέτες???
Προτείνω μετά από αυτό και μετά την απαράδεκτη στάση όλων τους απέναντι στην Ιρλανδία, να ψηφίσουμε μόνοι μας και να τους κολλήσουμε το αποτέλεσμα στα μούτρα.
Να επικοινωνήσουμε με άλλα Ευρωπαϊκά blogs, ώστε να κάνουν κι'εκείνα τη δική τους ονομαστική ψηφοφορία.
'αλλωστε όπως οι ίδιοι διατείνονται, έχουμε τη δυνατότητα να "γνωστοποιούμε και να ανταλλάσσουμε δημόσια τις γνώμες μας".
Αλίκη Στεφάνου