Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Σαακασβίλι: Εγκληματίας “Ειρήνης”

Μετά την αποχώρηση των Γεωργιανών στρατευμάτων από την Οσετία γίνεται εμφανές ότι η εισβολή είχε αποκλειστικό στόχο τη σφαγή αμάχων. Φοβερές μαρτυρίες των επιζόντων φανερώνουν οργανωμένο σχέδιο εθνοκάθαρσης, προσχεδιασμένο και εκτελεσμένο με πρωτοφανή βαρβαρότητα.
Τα θύματα μεταξύ των αμάχων έχουν υπερβεί τις 2,000 ενώ οι πρόσφυγες υπερβαίνουν τις 75,000.Κατά την εισβολή οι Γεωργιανές δυνάμεις εντόπιζαν τα κρυσφήγετα των αμάχων και τους εξόντωναν με κάθε δυνατό μέσο. Έφτασαν στο σημείο να πλημμυρίζουν με νερά τα κρυσφήγετα ώστε οι άμαχοι να εξαναγκαστούν να παραδοθούν ή να πνιγούν. Κατά την υποχώρηση τους, οι Γεωργιανοί παγίδευαν με εκρηκτικά τα καταφύγια ή έριχναν χειροβομβίδες!

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πέραν της όποιας προπαγάνδας των δυτικών, ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΜΠΛΟΚΗ Γεωργιανών και Ρώσων στρατιωτών στο έδαφος της Οσετίας. Σκοπός της εισβολής ήταν καθαρά η εθνοκάθαρση και όχι η μάχη με τους Ρώσους.

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό διαδραματίσθηκε και μέσα στο έδαφος της Γεωργίας. Το Γεωργιανό πυροβολικό ακροβολισμένο στην πόλη Γκόρι, συνέχισε να βάλλει κατά αμάχων. Οι φήμες περί Ρώσικης εισβολής στην πόλη έτρεψαν στρατό και πυροβολικό σε άτακτη υποχώρηση προς την Τιφλίδα. Άρα ούτε εκεί υπήρξε εμπλοκή.

Η γενοκτονία προφανώς αποσκοπούσε στο να υποχρεώσει τη Ρωσία να εισβάλλει σε Γεωργιανό έδαφος και να δώσει αφορμή στο ΝΑΤΟ για αντίποινα. Η Γεωργία είναι ο "αδύναμος κρίκος" μεταξύ Ρωσίας και Νατοϊκών δυνάμεων λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Άρα η γενοκτονία είχε εμπνευστές και συνεργούς με ονοματεπώνυμο:

Ντικ Τσέινι. Δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να αφήσει αναπάντητη την πρόκληση των Ρώσων.
Μπερναρ Κουσνέρ. Την ώρα της γενοκτονίας αυτός έκανε επίσκεψη συμπαράστασης στο σφαγέα, μεταφέροντας την υποστήριξη της ΕΕ.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Ελληνικής πολιτείας. Τα πρώτα θύματα της γενοκτόνου πολιτικής Σαακασβίλι - δυτικών ήταν η εθνοκάθαρση των Ελλήνων ομογενών. Η Ελληνική πολιτεία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την εμποδίσει ή έστω να την καταγγείλει. Για άλλη μια φορά, οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι άξιοι συνεργοί σε εθνοκαθάρσεις λαών που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παγκόσμιου εξουσιασμού. Ενάντια στο δημοκρατικό - ανθρωπιστικό αίσθημα περί δικαίου, θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν μαζί με τους σφαγείς του χθές, του σήμερα, του αύριο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παμποντιακού Συλλόγου "η Αργώ"

Με τον ίδιο ύπουλο και βρώμικο τρόπο που η διακυβέρνηση Σαακασβίλι υποκίνησε την καταπάτηση των σπιτιών και τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος του γηγενούς ελληνισμού στην Γεωργία, τσαλαπάτησε και την έννοια της ολυμπιακής εκεχειρίας με την πολεμική επίθεση στην νότια Οσετία, την ώρα που όλος ο κόσμος ήταν έτοιμος να παρακολουθήσει την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.

H βάρβαρη επίθεση στόχεψε τους αμάχους για να εκδιωχθούν από τις εστίες τους, να επιτευχθεί η "απελευθέρωση" της περιοχής από τον αυτόχθονα πληθυσμό και η αντικατάσταση του με έποικους. Το δοκιμασμένο σενάριο που εφαρμόστηκε με πιο "αθόρυβο" τρόπο κατά του αυτόχθονα ελληνισμού στην Γεωργία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έως και τις ημέρες μας.
Aπό το 2004 καταγγείλαμε την πολιτική Σαακασβίλι για τις επιθέσεις και δολοφονίες σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού στην Γεωργία και την καταπάτηση των περιουσίων του από γεωργιανούς έποικους με την ανοχή και υποστήριξη των γεωργιανών αρχών.
Tο 2005, συμβολικά στις 13ης Ιουνίου (την ημέρα που το 1949 ο, επίσης γεωργιανός, Στάλιν εξόρισε τον ελληνισμό από την περιοχή), πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στην πρεσβεία και το προξενείο της Γεωργίας στην Αθήνα για τα αιματηρά συμβάντα στην Τσάλκα, όπου έλαβαν χώρα δολοφονίες γηγενών Ελλήνων και συστηματικές καταλήψεις σπιτιών και κτημάτων.
Πριν την επίσκεψη του Σαακασβίλι στην Αθηνά, το φθινόπωρο 2007, απευθύναμε στην κυβερνητική, πολιτειακή ηγεσία και στην ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών που θα τον υποδέχονταν, επιστολή-καταγγελία για τα συμβάντα, για να θέσουν το ζήτημα στον γεωργιανό πρόεδρο, να απαιτήσουν τον σεβασμό της ζωής και των περιουσίων των Ελλήνων στην χώρα του, όπου από 104.000 τουλάχιστον άτομα έμειναν λιγότεροι από 15.000.
Το ελλαδικό υπ. εξ. και οι υπόλοιποι τον τραπέζωσαν, του έσφιξαν τα χέρια και τον ξεπροβόδισαν με φιλοφρονήσεις και χαμογελά που έραψαν στα πρόσωπα τους από νωρίς: τον προσεχή Απρίλιο η γεωργιανή μαριονέτα θα αντιπροσώπευε τη χώρα του στην συνοδό του Βουκουρεστίου για την ένταξη της στο νάτο… η λαλίστατη σε άλλες περιπτώσεις υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη: για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, υπέρ ισχυρής "νατοϊκής" Αλβανίας, υπέρ νέων πύραυλων στην Τσεχία και Πολωνία κοκ (όταν δεν κρίνονταν άμεσα ζωές Ελλήνων και δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της) δεν βρήκε τίποτα να δηλώσει για τις δολοφονίες δεκάδων Ελλήνων και χιλιάδων Οσετινών από το καθεστώς του Σαακασβιλι.
Πλέον αυτού το ελλαδικό υπουργείο εξωτερικών, με την πλήρη ευθυγράμμιση του με τις επιλογές Σαακασβίλι στο ζήτημα των ελληνικών περιουσίων στην αυτονομηθείς Αμπχαζία, συνέπραξε στην επικίνδυνη εκμετάλλευση του ελληνισμού του Καύκασου στην πολεμική του πολιτική. είναι δε πλεονασμός να υπογραμμιστεί πως ακόμα δεν έχει ζητηθεί η άμεση απελευθέρωση και επιστροφή των περιουσίων μας στο έδαφος της ίδιας της Γεωργίας.
Οι ιστορικές εστίες και τα αιώνια βάθρα μας στον Καύκασο λεηλατούνται και σβήνουν με άβουλο παρατηρητή την ελλαδική κυβέρνηση. μπορούσε τουλάχιστον να πράξει τα εξής:
- να αναλάβει πρωτοβουλίες, που επανειλημμένα έχουμε προτείνει.
- να καταδικάσει, έστω και τώρα, την ύπουλη επίθεση του καθεστώτος Σαακασβιλι στην νότια Οσετία.
- αντί να παρακολουθεί άπρακτη τα γεγονότα, να ανακοινώσει Αποστόλη ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθεια στην Οσετία, όπου στο βόρειο τμήμα της διαμένουν χιλιάδες έλληνες

Αθήνα, 09-08-2008
αρ. πρωτ. 337
το διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο


Olympiada