Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Υπόθεση Θέμου...

Το ενδεχόμενο της προφυλάκισής του, ιδίως μετά την αποφυλάκιση των "συναυτουργών", είχε απομακρυθνθεί πάρα πολύ για τον ίδιο. Ίσα - ίσα που ο συγκεκριμένος ειδικός ανακριτής, έχει δείξει και κατά το παρελθόν, ότι δεν "μασάει". Όμως το είδος των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν, μπορούν να χαρακτηρισθούν, όχι και
τόσο ευνοϊκοί για τον ίδιο τον κατηγορούμενο, παρά την αντίθετη αίσθηση που δημιουργήθηκε.
Αλλωστε χθες, δεν έγινε δίκη.
Το ύψος όμως του χρηματικού ποσού της εγγύησης (300.000) ευρώ, σε συνδυασμό με την απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα, έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση στον ανακριτή, ότι υπάρχει εμπλοκή του στην υπόθεση.
Και μάλιστα "ευθεία" εμπλοκή.
Η υποχρέωση εμφάνισής του κάθε μήνα ενώπιον των αρχών, είναι το τρίτο περιοριστικό μέτρο, που σημαίνει ότι ο ειδικός ανακριτής έχει εξαντλήσει στο έπακρον την επιβολή των κατά Νόμο περιοριστικών όρων, και δεν είδε και τόσο ευνοϊκά την όλη υπόθεση, υπέρ του Θέμου.
Κι' ας ακούγονται περίεργα όλα αυτά.
Βέβαια η υπόθεση θα εξετασθεί στο απροατήριο.
Προσωπικά απορώ για ποιό λόγο ο Θέμος, ασκώντας τα ένδικα μέσα του, θεώρησε σκόπιμο να ζητήσει την εξαίρεση του συγκεκριμένου ανακριτή από την υπόθεση, και μάλιστα να τον μηνύσει για "γελοιότητες".
Οι κατά τα άλλα επιφανείς συνήγοροί του κ.κ. Κατσαντώνης και Τσοβόλας, δεν τον ενημέρωσαν ότι ο θηλυκός "κέρβερος" της δικαιοσύνης που ακούει στο όνομα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, θα απέρριπτε πάραυτα αυτή τη δικονομική "πλάκα" του κ. Θεμιστοκλή;
Είπαμε, αλλά όχι κι' έτσι!!!


gianniotis.gr