Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Πάρε κόσμε!

Αναμενόμενες και δικαιολογημένες ήταν οι αντιδράσεις του συνόλου των δημοτών της Κομοτηνής για το «ξεσπίτωμα» της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, από τον χώρο στον οποίο στεγάζεται τα τελευταία 12 χρόνια από τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη, και την δωρεάν παραχώρηση του για 50 χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας για ανέγερση δημόσιας βιβλιοθήκης!!!Η κίνηση αυτή του δημάρχου εκτός από πρόχειρη...
και χωρίς σχεδιασμό ήτανε, αυτό το μαρτυρά και η άτακτη υποχώρηση της συμπολίτευσης με την απόσυρση του θέματος από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήτανε και πολύ άστοχη. Κι ενώ ο Δήμος Κομοτηνής και η πόλη έχει μια πολύ καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη, η οποία σε λίγο καιρό θα μεταφερθεί στην πλατεία της ΧΕΝ και το Πανεπιστήμιο διαθέτει κι αυτό μια από τις πιο πλήρεις, στην Νομική Σχολή, για την εξυπηρέτηση των σπουδαστών του, έρχεται το υπουργείο Παιδείας μέσω του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, χωρίς μελέτες και χρηματοδότηση να ζητήσει μια έκταση σχεδόν 2 στρεμμάτων για την ανέγερση μια καινούργιας, αλλά με την σιγουριά ότι ο εντεταλμένος του αχυράνθρωπος στον Δήμο θα εκτελέσει τις διαταγές του. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα μέλη της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης και ο κάθε υγιείς σκεπτόμενος δημότης της Κομοτηνής.
Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου Ζαχαρία Τίλιου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης «…μας κάλεσε ο Δήμαρχος το απόγευμα της Τετάρτης στο γραφείο του και χωρίς να μας ενημερώσει πιο μπροστά για τις προθέσεις του μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε από τον χώρο, στον οποίον είμαστε για 12 χρόνια. Ποιος είναι ο κ. Κοτσάκης, ο οποίος χωρίς συζήτηση νομίζει ότι μπορεί να αποφασίζει για εμάς; Κανένας Κοτσάκης δεν μπορεί να μας διώξει από εδώ…».
Η δικαιολογία ότι η Πολιτιστική Κίνηση θα μεταφερθεί στο παλιό καπνομάγαζο επί της οδού Κονδύλη και το οποίο σύμφωνα με τον Δημήτρη Κοτσάκη, θα γίνει και το σπίτι του Πολιτισμού για την Κομοτηνή είναι φτηνή! «…τον ίδιο χώρο, ο κ. Κοτσάκης τον έχει τάξει σε άλλους πέντε Συλλόγους. Οι δικές μας δραστηριότητες είναι μουσικές κυρίως και εκεί δε θα μπορούμε να έχουμε δυνατή μουσική καθώς ο χώρος περιτριγυρίζεται από πολυκατοικίες…» δήλωσαν τα μέλη της Πολιτιστικής Κίνησης για να συμπληρώσουμε εμείς ότι όσο γρήγορα και αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, δεν θα μπορεί σε λιγότερο από ένα χρόνο να λειτουργήσει το συγκεκριμένο κτίριο. Άστεγος για έναν χρόνο δηλαδή ο πολιτιστικός φορέας που λειτουργεί εθελοντικά και έχει προσφέρει πολλά στην περιοχή…
Ενδιαφέρον έχει να δείτε και να διαβάσετε την αναφορά του δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, με αριθμό πρωτοκόλλου 26080 προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου στο υπουργείο παιδείας.

PIAZZA del POPOLO