Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Πόσοι θα σκοτωθούν ακόμα;;;

Ο πρόσφατος πόλεμος στη Γεωργία, την ημέρα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι ο λόγος για να εναντιωθούμε στον πόλεμο. Είναι ένας ακόμη λόγος. Οι χιλιάδες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους για χατίρι των άλλων. Και όχι για την ελευθερία τους.

Οι ΗΠΑ χάνουν κάθε μέρα το παιχνίδι όλο και περισσότερο και αυτό τους εξοργίζει. Και ενεργούν με τον πιο αποτρόπαιο και ανεξέλεγκτο τρόπο. Έχοντας από καιρό στήσει τα αμερικανόφιλα κράτη τους στην περιοχή γύρω από τη Ρωσία, την Ευρώπη και την Κίνα. Με τους ίδιους πολέμους. Με τους ίδιους νεκρούς. Και πάντα για τον ίδιο λόγο. Για το κέρδος. Είτε για την εκμετάλλευση των φυσικών τους πόρων, είτε για την εκμετάλλευση της γεωπολιτικής θέσης αυτών (αγωγοί, πετρέλαια), είτε για να έχουν έτσι απλά το νταβατζιλίκι και την ευχέρεια να ενεργούν κατά βούληση, σκοτώνοντας ανθρώπους, για να δημιουργήσουν … κάτι στην οικία κοινή γνώμη των ΗΠΑ. Τα ίδια έγιναν και γίνονται στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στην Κύπρο, στο Αφγανιστάν και ακούγονται διάφορα ακόμη… Στο Κιργιστάν την προηγούμενη εβδομάδα, σε σπίτι που μισθώνεται από Αμερικανούς πολίτες βρέθηκε μια μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Η Ινδία από την άλλη έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ πυρηνική συμφωνία εδώ και δύο χρόνια. Στην Πολωνία τοποθετούνται αμερικανικά πυραυλικά συστήματα για "άμυνα"…

Όλα στο βωμό της κέρδους και θύματα της προπαγάνδας αυτής. Όπως γίνονταν και πριν από αρκετά χρόνια, μόνο που τώρα ξεγυμνώνονται στα μάτια όλου του κόσμου, εφόσον η πληροφορία δεν μένει στάσιμη και μεταφέρεται ταυτόχρονα με το γεγονός. Οι πληρωμένες φωτογραφίες του ρεπόρτερ που λέει πως … έκανε τέχνη, ενώ έκανε τη μέγιστη προπαγάνδα για χάρη της κοινής γνώμης. Οι έχθρες που βάζουν στους λαούς για να μην τα βρίσκουν μεταξύ τους, τάζοντας τους λαγούς με πετραχήλια και κάνοντας τους για πάντα δούλους τους.

Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τις εκλογές στις ΗΠΑ. Ο McCain κλείνει την ψαλίδα έναντι του Obama εξαιτίας του πολέμου στη Γεωργία. Και έπρεπε να σκοτωθούν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι για να συμβεί αυτό; Δεν τους φτάνει η προπαγάνδα που κάνουν και ο ένας και ο άλλος μέσω των μέσων ενημέρωσης; Έπρεπε για να γίνει πιο … συναρπαστική η κούρσα των Προεδρικών να σκοτωθούν άνθρωποι;

Η παγκόσμια κρίση στην οικονομία και πολύ περισσότερο στο περιβάλλον θα αρχίσει σιγά σιγά να εκδηλώνεται μαζικότερα. Οι άνθρωποι μιλάνε μεταξύ τους. Έστω και τώρα. Έστω και αργά. Και αυτό στο οποίο όλοι καταλήγουν είναι πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν υπάρχει άλλη ανοχή.

http://dentnews.wordpress.com