Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

...μην τα "πάρω στο κρανίο"...

Ήταν καλό να μην τα "πάρω στο κρανίο", αλλά διαβάζοντας τις "θεάρεστες - νέες λύσεις " που πρότεινε ο Υπουργός Οικονομίας και οι επιτελάρχες του, εις βάρος των μικρομεσαίων επαγγελμάτων και χαμηλόμισθων "φουκαράδων", θέλω δεν θέλω θα μιλήσω. Επειδή "λεβέντη Υπουργέ της Οικονομίας",έχεις κάτσει για καλά στον σβέρκο... των χαμηλόμισθων τάξεων,των χαμηλοσυνταξιούχων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - επί μονίμου πλέον βάσεως - και τους "χτυπάς" σαν χταπόδι ,άνευ οίκτου,γιατί δεν τολμούν,δεν μπορούν,δεν έχουν τρόπο να αντιδράσουν,ή μη μόνον βγαίνοντας στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι με πλακάτ και ντουντούκες (έτσι τους συμβουλεύουν οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις και έτσι κάνουν).....

Επειδή δεν ευαισθητοποιείσαι καθόλου μα καθόλου,βλέποντας τα "αθάνατα γηρατειά" καταταλαιπωρημένα,να σέρνονται στους δρόμους με ήλιο ή βροχή,για να διεκδικήσουν κεκτημένα δικαιώματα, ή τον "επιούσιον άρτον" και που τους αντιμετωπίζουν ενίοτε τα όργανα της τάξης,με σπρωξίματα,καπνογόνα και ξυλοδαρμούς.....

Επειδή δεν ξέρεις τι σημαίνει φτώχεια,πείνα,μια και για σένα οι λέξεις αυτές σου είναι άγνωστες....

Επειδή δεν βρίσκεται κανείς να σου τραβήξει το αυτί.....Αυτοί που μπορούν να στο τραβήξουν,ασχολούνται με άλλα πράγματα....

ΣΕ ΡΩΤΑΩ ευθέως,σταράτα και με δυό κουβέντες.

Τι θάλεγες να σου βρώ εγώ λύση,να σε βγάλω από το αδιέξοδο που έχεις περιέλθει; Χωρίς να σου στερήσω ούτε ένα € από τον παχουλό μισθό σου,ως αμοιβή.
Με μία προυπόθεση όμως.Οτι θα υλοποιήσεις τις προτάσεις μου,δίχως αντιρρήσεις.Χωρίς φόβο και πάθος.
Συνετά,χωρίς ίχνος υπερβολής.Μία "α π λ ο ύ σ τ α τ η" κίνηση θα χρειαστεί να κάνεις.Και όλα θα λυθούν,ως διά μαγείας.Σε διαβεβαιώνω για το αποτέλεσμα.

Μην με βάζεις σε πειρασμό να σε ρωτήσω ,αν θυμάσαι από το Δημοτικό Σχολείο ,την θεωρία περί "κλασμάτων;"..........
Ελα όμως, που πολύ φοβάμαι ,ότι δεν θυμάσαι τίποτα απ' αυτά.....

Γιατί το οικονομικό σου πρόβλημα ,Υπουργέ της Οικονομίας,θα ήταν "λελυμένο",αν αντέστρεφες τους όρους του κλάσματός σου.

Δεν βλέπεις από μόνος σου την συμφορά που σπέρνεις, κυνηγώντας όλα τα χρόνια "τον παρανομαστή" του κλάσματός σου, την φτωχολογιά;
Και αφίνεις να "τεμπελιάζει" ο "ονομαστής" του κλάσματός σου,το κεφάλαιο;

Και το περίεργο είναι,ότι από "αντιστροφή όρων του κλάσματος", δεν "σ κ α μ π ά ζ ε ι" κανένας Υπουργός Οικονομίας.....

Γιατί άραγε Ελληνικέ Λαέ;
Γιατί χαμηλοσυνταξιούχε,χαμηλόμισθε Έλληνα;
Γιατί μικρομεσαίε επιχειρηματία;
Γιατί εσύ, όποτε θέλεις να αγοράσεις ένα καλύβι να στεγάσεις την οικογένειά σου,πρέπει να πληρώνεις φόρο και "κάποιοι" άλλοι ΟΧΙ;
Γιατί εσύ,πρέπει να επιβαρύνεσαι με ΦΠΑ και "κάποιοι" άλλοι ΟΧΙ;
Γιατί εσύ,όταν αγοράζεις "πατίνι" πληρώνεις φόρο και "κάποιοι" άλλοι αγοράζουν περιουσίες εκατομμυρίων €υρώ,χωρίς καμμία επιβάρυνση σε όφελος του Δημοσίου,των κενών ταμείων του Αλογοσκούφη;
Γιατί εσύ να σκέπτεσαι να πάς μια βόλτα την οικογένειά σου με το σαραβαλάκι σου,λόγω υψηλού κόστους της βενζίνης και μερικοί....οργώνουν τα νησιά μας με βενζίνη "τράνζιτο"(αφορολόγητη;)

Γιατί Υπουργέ μου,δεν φορολογείς τον Ελληνα εφοπλιστή όποτε αγοράσει ή πουλήσει ένα πλοίο του και εμένα με ταράζεις στις σφαλιάρες,όταν αγοράσω ή πουλήσω ένα οικόπεδάκι εκτός σχεδίου ή ένα διαμέρισμα 80 τ.μ.;Το ίδιο μέτρο εφαρμόζεις και στην μεταβιβάσεις αυτών,σε τρίτους.Αφορολόγητοι οι εφοπλιστές,ενώ οι διαμερισματούχοι.....το χαράτσι,χαράτσι.

Σε ερωτώ ευθέως - μέσω αυτής της ιστοσελίδας - και περιμένουμε όλοι μας την απάντησή σου.

Ενας απλός πολίτης αγοράζει αύριο ακίνητο, της τάξεως των 3.000.000€ και το πουλήσει αργότερα 4.000.000€ (Ποιές θα είναι οι εισφορές του στο δημόσιο;)
Ενας εφοπλιστής αγοράσει πλοίο της τάξεως των 3.000.000€ -υπό Ελληνική σημαία - και το πουλήσει αργότερα 4,000.000€ σε Έλληνες(Τι θα πληρώσει στο δημόσιο;)
Κάποιος εφοπλιστής αγοράσει και πουλήσει με τα ίδια πάντα ποσά,αλλά σε εταιρεία του Ν.89,ένα πλοίο.(Τι θα πληρώσει αυτός;)

Κάνετε λίγη υπομονή,αγαπητοί μου αναγνώστες,να διαβάσετε την "επίσημη" απάντηση του Υπουργού,γιατί άν σας απαντήσω εγώ,ή θα με θεωρήσετε τρελλό,ή συκοφάντη,ή τελείως ανημέρωτο περί του θέματος αυτού.

.....Απλά σας διαβεβαιώνω,ότι τώρα που είμαι συνταξιούχος,"έμαθα" τι σημαίνει φόρος υπέρ του δημοσίου.....
.....Ενώ σαν "εφοπλιστής" - 7 πλοία υπό Ελληνική σημαία όλα,αλλά και θαλαμηγό με ξένη σημαία (εταιρεία του Ν.89) - "ο υ δ έ π ο τ ε" είχα πληρώσει έστω και μία δραχμή,όσες αγοραπωλησίες και να έκανα,ασχέτως ποσού!!!!!

Είχα το προνώμιο,να ανήκω στόν όρο του κλάσματος, που ακούει στο όνομα "ονομαστής".

Μην σας κρατώ όμως σε αγωνία,γιατί οι εποχές είναι δύσκολες,γιατι ο Υπουργός δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον συνταξιούχο Νομικό Γιάννη( ενώ εάν ήμουν πλοιοκτήτης θα μου απαντούσε αμέσως )
Σας διαβεβαιώνω - επί τω λόγω της ανδρικής μου τιμής - ό,τι κάθε φορά που αγόραζα ή πουλούσα πλοίο,ασχέτως τοννάζ ή χρηματικού ποσού,κατέβαλλα πάντοτε το ποσόν των.....( Κ Ρ Α Τ Η Θ Ε Ι Τ Ε ) Δραχμών 15(δεκαπέντε),σε € 0.05 λεπτά.

Εγώ σας προτείνω μιά λύση.Πώληση των ακινήτων σας,συγκέντρωση των χρημάτων σας και υπό εταιρική μορφή και σωστή διαχείρηση να στραφείτε στον εφοπλισμό.

Ενα φορτηγό πλοίο σήμερα,αξίας 700.000€ ,με Ελληνική σημαία,αποφέρει έσοδο καθαρό τον μήνα 45.000€ και με όλα τα έξοδα πληρωμένα ........

Αυτή είναι δυστυχώς η τεράστια διαφορά των όρων του κλάσματος."Το ένα είναι το καλό παιδί και τ'άλλο γ.... την μάνα του",όπως λέει ο σοφός λαός μας.

Ιωάννης Εμμ.Νομικός