Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Φοιτήτρια έπεσε σε φρεάτιο...

...στην Κομοτηνή!
Μια συνηθισμένη απογευματινή βόλτα, παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία όταν μια Κύπρια φοιτήτρια, η οποία περπατούσε μαζί με τους γονείς της επί της οδού Δημοκρίτου, έπεσε σε ένα φρεάτιο της ΔΕΥΑΚ, της «υπό κάθαρσης» επιχείρησης του Δήμου Κομοτηνής.
Πριν λίγο καιρό στο συγκεκριμένο φρεάτιο, κομμάτι της σχάρας είχε σπάσει και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ λανθασμένα την κολλήσανε και δεν την αντικατέστησαν, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι.
Η οδός Δημοκρίτου είναι ένας δρόμος πολυσύχναστος, με πολύ κίνηση αφού από εκεί διέρχονται εκτός από τα ΙΧ αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά με ωφέλιμο βάρος αρκετών τόνων. Οπότε μια σχάρα αρκετών ετών και μάλιστα πρόσφατα κολλημένη δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος που θα δεχόταν από την συνεχή κίνηση των οχημάτων.
Έτσι με ένα απλό πάτημα, το δεξί πόδι της φοιτήτριας έσπασε μέρος της σχάρας, αυτό σφηνώθηκε σ' αυτήν και αναμενόμενα επήλθε ο τραυματισμός. Η κινητοποίηση των πολιτών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ ήταν άμεση, δίνοντας την κουράγιο και προσπαθώντας με κάθε τρόπο για τον απεγκλωβισμό της. Όταν αυτός ήρθε μετά από αρκετή ώρα, η νεαρή φοιτήτρια μετακομίστηκε στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με όχημα του ΕΚΑΒ, όπου οι εφημερεύοντες ιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.
Να σημειωθεί ότι ορισμένοι επαγγελματίες και κάτοικοι επί της οδού Δημοκρίτου θα προχωρήσουν σε μηνύσεις κατ' αγνώστου, ενώ οι γονείς της φοιτήτριας θα μηνύσουν τον Δήμο Κομοτηνής.

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/