Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Αποκάλυψις Βατοπεδίου συνέχεια...

"Ο Ντόκτορ Τζέκιλ, ο Μίστερ Χάιντ και ο κύριος Κοντός" Άλλα λες και άλλα κάνεις... Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς! Ο βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Αλέκος Κοντός, την μια μέρα ξυπνάει ως Ντόκτορ Τζέκιλ και την άλλη ως Μίστερ Χάιντ. Όταν εμφανίζεται ως Ντόκτορ Τζέκιλ συμμετέχει μαζί με το λαό σε κινητοποιήσεις εναντίον της Μονής Βατοπεδίου για τις κτηματικές διεκδικήσεις των μοναχών...διάβασε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ο Χρόνος») και διαμαρτύρεται έξω από το δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής για τις αγωγές που έχουν κατατεθεί εκ μέρους του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για το ίδιο θέμα (διάβασε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερο Βήμα»). Οι δηλώσεις του υπουργό στην τοπική εφημερίδα «ο Χρόνος», θα μείνουν στην ιστορία! «…είναι λυπηρό οι πιστοί να αναγκάζονται να χωρίζουν στα δύο εξαιτίας σοβαρών κυβερνητικών λαθών. Με ελαφρά τη καρδία, δύο υπουργοί της κυβέρνησης: ο κ. Δρυς και ο κ. Φωτιάδης αν και Θρακιώτης, έβαλαν την υπογραφή τους και παραδίδονται πάνω από 25.000 στρέμματα θρακικής γης στην Μονή Βατοπεδίου. Τα τεκμήρια είναι διάτρητα, οι επιτροπές στημένες. Δεν υπάρχει τίποτε που να βεβαιώνει ότι η γη ανήκει στην Μονή Βατοπεδίου και είναι απαράδεκτο μοναχοί να λειτουργούν ως επενδυτές, να θέλουν να πάρουν τόσο μεγάλη έκταση και η γη αυτή να στερείται από αγρότες της Θράκης. Είμαστε όλοι αντίθετοι με προεξάρχουσα την τοπική εκκλησία και η πορεία αυτή δείχνει την αντίθεση μας στις ενέργειες αυτές και βέβαια, λέμε ότι εάν δεν γίνει κυβερνητική παρέμβαση και αν οι υπουργοί δεν πάρουν τις υπογραφές τους πίσω, τότε πιθανώς να οδηγηθούμε σε εκρηκτικές εξελίξεις…»

Piazza del Popolo

-------------------------------------------------------------------

Και συνεχίζω εγώ τώρα, γιατί το παραπάνω ποστ με έκανε να ψάξω το προσωπικό μου αρχείο από εφημερίδες της Ξάνθης:

Ο ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΤΗΝ 10-10-2003 ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ "ΜΑΧΗΤΗΣ":
"Συναντήσαμε τους δύο κύρια πολιτικά υπεύθυνους υπουργούς, τον κ. Δρυ και τον κ. Φωτιάδη, οι οποίοι με δικές τους υπογραφές κατοχυρώνουν τις απαιτήσεις της Μονής Βατοπεδίου. Δυστυχώς αρνήθηκαν και οι δύο να προχωρήσουν σε διοικητικές πράξεις οι οποίες θα αναιρούσαν τις προηγούμενες πράξεις με τις οποίες έχουν οδηγηθεί οι υποθέσεις αυτές στο Δικαστήριο. Τους είπαμε ότι η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη. Τους είπαμε ότι είναι απαράδεκτο 35.000 στρέμματα να κινδυνέψουν να αλλάξουν ιδιοκτήτη με ή χωρίς επαρκή στοιχεία. Τους είπαμε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν. Τους είπαμε ότι είναι απαράδεκτο το να υπάρχουν αποδείξεις ότι θίγεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το δημόσιο συμφέρον αλλά και το συμφέρον των ιδιωτών, ότι στην περιοχή μας δημιουργείται μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα και αυτοί να μην παίρνουν αποφάσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται.".

--------------------------------------------------------------

Βέβαια, ο κ. Κοντός, ούτε που φανταζόταν ότι χρόνια μετά θα ήταν ο ίδιος Υφυπουργός και Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και ότι ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ [π.χ.: 1) υπ' αριθ. 3822/25-1-2005 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μπασιάκου, 2) υπ'αριθ. 6236/28-11-2005 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του ανωτέρω Υπουργείου, 3) του υπ'αριθ. 1654/20-3-2006 εγγράφου επίσης της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του ανωτέρω Υπουργείου] ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΧΑΡΙΖΟΤΑΝ Η ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΤΑΝ ΜΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣ ΑΞΙΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΞΑΝΘΗ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


Ενδιαφέρον έχει η διατύπωση της δεύτερης παραγράφου της Υπουργικής απόφασης του Μπασιάκου που αναφέρει ότι: «Η ως άνω διαδικασία ανταλλαγής θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα με τη διαδικασία ανταλλαγής, από το Υπουργείο Οικονομικών ως λίμνης Βιστωνίδος και των λοιπών εγκαταστάσεων πλην εκείνων της αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων». Που σημαίνει ότι ανταλλάσσονται μόνο εκείνες οι εκτάσεις οι οποίες ήδη έχουν δοθεί με τίτλους σε ακτήμονες αγρότες και δεν θα τολμούσε οποιοσδήποτε να τις ζητήσει πίσω.
Ακόμη και από νομικής πλευράς ήταν το πλέον αδύνατο σημείο των διεκδικούμενων εκτάσεων αφού κανένα δικαστήριο δεν θα τολμούσε να δικαιώσει τα χρυσόβουλα σε βάρος των ακτημόνων αγροτών οι οποίοι είναι και κάτοχοι νομίμων κρατικών τίτλων.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το αντικείμενο της υπόθεσης σήμερα δεν είναι ότι η κυβέρνηση "επέλυσε" ένα ζήτημα που αφορούσε την Ξάνθη και την Ροδόπη σε βάρος της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας, των Ολυμπιακών Ακινήτων, αλλά ότι αντάλλαξε ελώδεις εκτάσεις ανύπαρκτης κυριότητας της Μονής με προνομιακά οικόπεδα. Ουσιαστικά οι διεκδικήσεις της Μονής, δηλαδή η Λίμνη Βιστωνίδα αυτή καθεαυτή και οι δημόσιες κοινόχρηστες εκτάσεις πέριξ αυτής, εξακολουθούν να παραμένουν στην κατοχή της Μονής με βάση το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής που έχει υπογραφεί. Δεν είναι τυχαίο ότι τα συμβόλαια ανταλλαγής δεν έχουν μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλάκειο Ξάνθης.
Άρα δεν είναι ζήτημα διατοπικό ούτε ανταλλαγής. Είναι ζήτημα χαριστικής εκποίησης δημόσιας περιουσίας δισεκατομμυρίων.

Θα βγει κανείς να απαντήσει "αντρίκια" σε όλα αυτά τα ξεκάθαρα πολιτικά ερωτήματα;
Μπααα... Θα επιμήνουμε όμως!

Προηγούμενα ποστ μου για Βατοπέδι:
1. Βατοπέδι: Δεν κέρδισαν ποτέ καμία δικαστική μάχη!
2. ΕΛΕΟΣ! Να πως ξεκίνησαν όλα με το Βατοπέδι!
3. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις σε αυτή την Κυβέρνηση...;

--
Κρόγιας Γιώργος
http://krogias.blogspot.com