Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Κίνημα Αναγέννησης Στίβου

Πριν από λίγες μέρες τελείωσαν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Πεκίνου. Στους αγώνες αυτούς πληγώθηκε η περηφάνια των Ελλήνων με τα θλιβερά κρούσματα ντόπινγκ που αποκαλύφθηκαν και δυστυχώς στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων έμεινε η αρνητική εικόνα της ομοσπονδίας μας...Το συγκεκριμένο διάστημα επώνυμοι πολίτες και δημοσιογράφοι( Συρίγος, Χελάκης κ.α.) σε διάφορα ΜΜΕ ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας μας. Ο ίδιος αρχικά ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τα τρία κρούσματα που αφορούσαν την ομοσπονδία μας(;). Μετά από λίγες μέρες όμως και πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι με τα πολλά και μόνο αρνητικά σχόλια των δημοσιογράφων -και όχι μόνο-, ο πρόεδρος της συγκεκριμένης ομοσπονδίας σε Συνέντευξη Τύπου στις 3 /9/2008 αποποιήθηκε κάθε ευθύνη, πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στη πολιτεία, πρότεινε μάλιστα και δέκα μέτρα… και ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τις εκλογές της ομοσπονδίας στις 27-28 Σεπτεμβρίου, πιστεύοντας αυτός και οι συνεργάτες του ότι θα τις κερδίσουν … με περίπατο!!!

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή οι κύριοι αυτοί πιστεύουν ότι ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα, θεωρούν τον εαυτό τους την μόνη αξιόπιστη λύση και με την αλαζονεία που τους διακρίνει αντιμετωπίζουν τα σωματεία σαν να είναι πελάτες τους. Δεν τους ενδιαφέρει ότι αυτά που συνέβησαν στο Πεκίνο θίξανε την υπερηφάνεια του συνόλου των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, καθώς και ότι οι εκπρόσωποι των σωματείων δεν είναι άβουλα όντα αλλά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Η πολιτεία, τα κόμματα και όλος ο φίλαθλος κόσμος θέλουν καθαρό αθλητισμό και απαιτούν μία νέα αρχή. Επιτακτική προβάλλει σήμερα η ανάγκη μιας ενωτικής πρωτοβουλίας ,που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν αλλά και θα δημιουργήσει προοπτικές για την παραπέρα ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος. Χωρίς αποκλεισμούς, ίντριγκες και αδιαφάνεια σας καλούμε για να διαμορφώσουμε μαζί ένα διαφορετικό τρόπο διοίκησης της Ομοσπονδίας, πιο συμμετοχικό, πιο αποτελεσματικό. Σας καλούμε για να επανεξετάσουμε τις βασικές αρχές λειτουργίας της Ομοσπονδίας, διαμορφώνοντας μία διαφορετική άποψη συμμετοχής στις αποφάσεις που αφορούν την εξέλιξη του στίβου στην Ελλάδα. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας για να νοιώσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αθλητές-προπονητές-παράγοντες) ότι συμμετέχουν στις εξελίξεις και διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουν.

Το κίνημα συμμετέχει στις εκλογές δίνοντας τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων να έχουν μία άλλη επιλογή δυνατή και αξιόπιστη. Τείνουμε «χείρα συνεργασίας» σ` όλες τις υγιείς δυνάμεις της Ομοσπονδίας, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή κρίνεται απαραίτητη. Είναι χρέος μας να βγάλουμε το στίβο αλώβητο από την κρίση που τον ταλανίζει.

Η σύμπραξη όλων των ενεργών δυνάμεων στο χώρο του ΣΕΓΑΣ θα μας οδηγήσει σε πολύπλευρες λύσεις, που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα η Ομοσπονδία μας. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε μία ,βήμα προς βήμα, προσέγγιση όλων των πλευρών. Να οριοθετήσουμε το πλαίσιο συνεργασίας αλλά και να συμφωνήσουμε σε μια προγραμματική λειτουργία. Όλα αυτά προϋποθέτουν γενναίες αποφάσεις. Σ` αυτήν τη νέα προσπάθεια όλοι έχουν θέση, γιατί έχουμε κοινές αγωνίες, κοινούς στόχους, κοινά οράματα.

Σαν άνθρωποι που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε τον αθλητισμό θέλουμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας και να βάλουμε την δική μας σφραγίδα με έργα και όχι με λόγια, ώστε ν` ανακτήσει ο στίβος την αξιοπρέπειά του που δοκιμάζεται εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων.

Δεν κρίνουμε για το έργο της την απερχόμενη διοίκηση αλλά δεν πιστεύουμε ότι οι ίδιοι άνθρωποι μπορούν να υποσχεθούν και να κάνουν πράγματα και αλλαγές στο μέλλον, τις οποίες έτσι κι αλλιώς θα μπορούσαν να κάνουν τόσα χρόνια που διοικούν και δεν το αποτόλμησαν.

Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας με αγάπη, ζήλο και ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια συλλόγους, προπονητές και αθλητές. Είμαστε αυτοί πού δεν εξαρτόμαστε από κανένα, δεν είμαστε υποχρεωμένοι σε κανένα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά που θέλει όλος ο φίλαθλος κόσμος.

Είναι καιρός να δοκιμαστούν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας κι άλλοι εκτός από τους ήδη διοικούντες, νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες και ακλόνητα ιδανικά. Οι επικείμενες εκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους όσους αγαπάμε τον στίβο να διαλέξουμε τον αθλητισμό που μας αξίζει.



Επικοινώνησαν , συμμετέχουν και στηρίζουν το κίνημά μας:


Ραμπότας Γ, Ραμπότας Χ, Βαρσάμης Ν,Λαζαριδης Χ, Δούκας Κ, Κουτσοθύμιος N, Καζίκογλου Μ, Ντέμος Ν, Καρυώτης Μ, Ανδρεάδης Μ, , Καισίδης Μ, Χαλάτσης Ν , Βαλσαμίδης Β , Κικιλής Δ, Μεταξάς Κ ,Καραφυλλούδης Κ, Βικελούδας Δ, Αστεριάδης Π, Σασαγιάννη Χ ,Πασχαλίδου Δ, Μάμαλη Ν, Κεχαγιάς Κ, Σαρρής Α , Λάγκας Γ, Καθηνιώτης Α, Μαυρίκης Γ, Σδούκος Β, Αρχοντάκης Α, Παπάς Δ, Μουχτεσίδης Κ, Δεληφώτης Δ, Γεωργάς Ν, Μακρή Ε, Τέγος Λ, Δημητράς Η ,Μουρτζιάλης Α, Τσώνη Μ, Παναγοπούλου Β, Τοπαλίδης Σ, Μαραγκός Ν, Κεφαλόπουλος Ν, Αλεξίου Μ ,Καθηνιώτη Ε, Ζωγράφου Γ, , Λουκόπουλος Γ, Κουμπούρας Κ , Κουμπούρας Σ . Γκαβούνος Ν, Τζιγγίζης Π, Μποντιτσόπουλος Μ, Βισκαδουράκης Α, Βιδάλη Φ, Καραμπίνας Γ, Τσιαμαντάς Γ,Τζουμαλάκης Δ ,Παπαδόπουλος Α , Πολυδωρόπουλος Κ, Τάραντος Γ, Θωμάς Θ, Τσέτας Φ, Φρούσιος Α, Βασδέκης Σ, Κατσακιώρης Ν, Μήλιος Α, Γεωργιάδης Θ, Πετρίδης Γ, Παναγιωτίδης Σ, Κοντοστάθης Χ, Πατζαμάνης Ε