Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Η Ξάνθη τιμά τον Χριστόδουλο

Οι «Ελληνικές εκδόσεις », η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης , o Δήμος Ξάνθης και η Νομαρχία Ξάνθης οργανώνουν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 19:00, στο Ξενοδοχείο «Ελισσώ» ( πρώην Ξενία) , την παρουσίαση του βιβλίου «Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, παρακαταθήκη λόγων» το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ριζούλης. Με αυτό τον τρόπο τιμά τον μακαριστό Χριστόδουλο η γενέτειρά του, κατά την ημέρα των εορτασμών για την απελευθέρωση της πόλης.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης και ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ριζούλης.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης και ο εκδότης κ. Νικόλαος Καραμανλής.

Το βιβλίο, είναι το πρώτο που κυκλοφορεί μετά την κοίμηση του μακαριστού. Το προλογίζει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ το έχουν ευλογήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και δεκάδες Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Περιλαμβάνει τις 22 ιστορικότερες ομιλίες του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, φράσεις και δηλώσεις του που συζητήθηκαν καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη δράση του και την εξόδιο ακολουθία. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ενθρονιστήρια ομιλία, την προσφώνηση προς τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, τις εισηγήσεις για την κάθαρση στην Εκκλησία και τις ταυτότητες, την ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, πολλές παρεμβάσεις για θέματα εθνικά και κοινωνικά καθώς και τα τελευταία λόγια του κατά την περίοδο που ήταν ασθενής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το βιβλίο διατίθεται στα μεγάλα και τα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία. Μετά την παρουσίαση της Ξάνθης θα ακολουθήσει αντίστοιχη εκδήλωση στο Βόλο, το Σάββατο 1η Νοεμβρίου.