Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Τι είναι πιο τραγικό;

Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς το ποιο είναι το πιο τραγικό σε όλα αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες. Τι να πει κανείς για τη νοθεία, την ξεκάθαρη νοθεία σε διαδικασία της Βουλής; Ποιό είναι αυτό που μας έρχεται στο μυαλό όταν όλα τα... διόδια πέρασαν σε χέρια ιδιωτών και είναι πλέον φωτιά η κάθε μετακίνηση. Μετακίνηση που είναι ακόμα πιο δύσκολη, με την τιμή του πετρελαίου να μην έχει οροφή ανόδου στην Ελλάδα, ακόμα και όταν έπεφτε διεθνώς η τιμή του. Ποια να είναι η αντίδραση μας όταν ο Γιώργος Βλάχος ο υφυπουργός Ανάπτυξης προτείνει σε διαφημιστικές εταιρίες να πιέζουν τα κανάλια ώστε να μην παίζουν ρεπορτάζ για την ακρίβεια.

Πάνω από όλα επανέρχεται η σκέψη στο πρώτο. Νοθεία… σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Σε ποια διαδικασία όμως εμφανίστηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο με αυτή την τραγική εικόνα; Στη διαδικασία ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Χειρότερα και από παιδική χαρά. Αν είναι να αναθεωρείται έτσι το Σύνταγμα της Ελλάδας, σαν να παίζουν παιδάκια στην παιδική χαρά, τότε τι να το κάνουμε; Μέχρι και στις Φοιτητικές Εκλογές στην εκλογική διαδικασία στις περισσότερες Σχολές η διαδικασία τηρείται καλύτερα… Που είναι το άνδρο της νοθείας και της λαθροχειρίας… Έτσι αναθεωρείται το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Αλλά και πάλι… στο μυαλό μου έρχεται πως κι αυτό συγκρινόμενο με τα όσα ετοιμάζει ή έχει κάνει η κυβέρνηση δεν μπορώ να το βάλω πρώτο στη σειρά. Η φορο-επιδρομή δεν ακούγεται καθόλου στα καναλιά… Εδώ άραγε να φταίει μόνο το θέμα της καταγγελίας του ΠΑΣΟΚ ή μήπως είναι όλοι συνεννοημένοι; Μάλλον αυτό ισχύει. Και το ΠΑΣΟΚ ευνοείται από την δεδομένη κατάσταση. Καμία συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα. Καμία κίνηση. Όλο το καλοκαίρι βλέπανε ένα DVD και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ;;; Ότι ο Αγοραστός … κάνει τις αγοραστιές του;;; Μα 3 μήνες; Αλλά αν θυμηθείτε στις 27 Μαΐου που έγινε αυτή η συνεδρίαση, έσκαγε και το θέμα … της … πως την λέγαν;; Α ναι SIEMENS. Και τότε θα καιγόταν το θέμα… Οπότε γαργάρα… μέχρι να ξαναγυρίσει ο Χατζηνικολάου, η Ζαχαρέα, ο Τράγκας, ο Βλάχος, η Τρέμη, ο Πρετεντέρης στο γυαλί. Που ξέρουν να "χειριστούν" τέτοια θέματα… Τόσο καλά τα πήγαν με τον δημοσιογραφικό έλεγχο σε όλα τα προηγούμενα σκάνδαλα… Όχι ;;; Λογικό…

Αφού οι πολιτικοί παρέα με τα φιλαράκια τους τους δημοσιογράφους παίζουν ένα καλοστημένο και χιλιογυρισμένο θέατρο. Με ερωτήσεις - φωτιά από την πλευρά των δημοσιογράφων για τους πολιτικούς που παρεκτρέπονται κατά καιρούς και απαντήσεις άσχετες με το θέμα της ερώτησης από τη μεριά των πολιτικών. Και όλοι στο τέλος τρίβουν τα χέρια τους. Οι μεν για τα νούμερα που και πάλι έκαναν απέναντι στους απέναντι εξίσου διαπλεκόμενους δημοσιογράφους και οι δε για το ότι πήραν και πάλι την προβολή τους στα ΜΜΕ εν όψει και των επερχόμενων εκλογών.

Όλοι ευχαριστημένοι και εμείς απλά πιο εξαγριωμένοι και εξαντλημένοι. Από τις αποκαλύψεις, από τα σκάνδαλα, από τις μίζες, τους φόρους, την αγριότητα των δυνάμεων καταστολής (έρχεται και η ΔΕΘ), την ακρίβεια, τα Κτηματολόγια, το πετρέλαιο στο ζενίθ, τις ευκαιρίες στο ναδήρ.

Ως πότε; Και μην ξεχνάτε, πως δημοσιογράφοι και πολιτικοί τρώνε από την ίδια πίτα. Δεν θέλουν ούτε να χαθεί, ούτε να καεί. Μην μασάτε… !


Καλό το θεατράκι τους αλλά δεν τσιμπάμε !