Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Δελτίο Τύπου Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Σ.Υ.Α.Σ.


ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Οι απλήρωτοι υπάλληλοι των αθλητικών ομοσπονδιών έφυγαν χορτασμένοι… αλλά από ευχολόγια.

Ο γενικός γραμματέας κ. Δουβής αρνήθηκε να δεσμευτεί σε τέσσερα απλά και αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων: α) να πληρωθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων β) να γίνει ειδικός λογαριασμός για την μισθοδοσία των υπαλλήλων για να μην παίρνουν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών τα λεφτά των εργαζομένων γ) να εγκριθούν οι εσωτερικοί κανονισμοί των ομοσπονδιών δ) να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Τι απάντησε ο κ. Δουβής σε όλα αυτά: ΤΙΠΟΤΑ!

Είπε, όμως, διάφορα αποκαλυπτικά για την καταιγίδα που προμηνύεται: για την δραστική περικοπή στους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών και την ταυτόχρονη αναζήτηση τρόπων «αυτοχρηματοδότησής» τους, δηλαδή έμμεσης ιδιωτικοποίησης. Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό;

Συνάδελφοι, εμείς οι εργαζόμενοι πληρώνουμε την κρίση που αυτοί δημιούργησαν, τις χρόνιες και ομολογημένες αμαρτίες κυβερνώντων και διοικήσεων. Κι, όμως, είμαστε εμείς που κρατάμε με την εργασία μας ανοικτές τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, σε δύσκολους καιρούς για τον αθλητισμό.

Γι’ αυτό νομιμοποιούμαστε πλήρως να απαιτήσουμε να γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματά μας.

Αυτοί μιλάνε για περικοπές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, για έξοδα, υποχρεώσεις, δάνεια, νοίκια, για την αξιοπρέπεια μας, για να βλέπουμε με καθαρό βλέμμα τα παιδιά μας.

Οι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο: Είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που εφαρμόζει τακτική Πόντιου Πιλάτου, δίνει λεφτά για φιέστες όταν οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι, πληρώνει αδρά εδώ και χρόνια την επιτροπή που επεξεργάζεται τους εσωτερικούς κανονισμούς χωρίς να παράγεται αποτέλεσμα. Είναι οι Διοικήσεις των Ομοσπονδιών που διαχειρίζονται τους προϋπολογισμούς λες και είναι τσιφλίκι τους, χωρίς να δίνουν δεκάρα για τους εργαζόμενους. Έχουν στερηθεί λ.χ. κανένα ταξίδι οι Διοικήσεις για να πληρώσουν τους συναδέλφους; Το μόνο που κάνουν είναι να θωπεύουν το Υπουργείο και τη Γ.Γ.Α. για να μη χάσουν την καρέκλα τους. Αν δεν είναι ικανοί να πληρώσουν τους εργαζομένους τους ας παραιτηθούν!

Εμείς λέμε: τέλος η ανοχή, θα μας βρουν απέναντί τους!

Ο Π.Σ.Υ.Α.Σ. κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 9:00-13:00 και καλεί σε συγκέντρωση στη Γ.Γ.Α. στις 9:30 π.μ. Καλεί τους απλήρωτους αθλητές και προπονητές να πλαισιώσουν τον αγώνα μας που τους αφορά εξίσου. Καλεί το Ε.Κ.Α. και τα σωματεία σε συμπαράσταση. Δημοσιοποιεί ευρύτερα το γεγονός.

Καλούμε τους εργαζόμενους των Αθλητικών Ομοσπονδιών να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σε περίπτωση μη επίλυσης των αιτημάτων μας προχωρούμε σε επίσχεση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Α. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ