Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Με λάμψη στο βλέμμα...


Στις φυλακές ξύπνησαν με μια λιγούρα στο στομάχι αλλά και μια λάμψη στο βλέμμα .Το κοινό μυστικό αυτό που μόνοι τους διεκδικούν τους έδινε μια συνενοχή οι αντιθέσεις και οι κόντρες οι μάχες αρχηγίας θα πήγαιναν στην άκρη για λίγο ,άσε που εδώ ανοίχτηκε πεδίο δόξης λαμπρό ,η ανάδειξη του ηγέτη του φορέα των αιτημάτων .Σήμερα η γεύση είχε και εκείνο που περισσεύει από τη ματαιότητα .Μήπως δεν ξέραμε ότι και ο πρόεδρος της δημοκρατίας να στηλιτέψει το πρόβλημα ,εμείς δεν θα βγούμε από τη μιζέρια που θέλει τον παραβάτη να εξοντώνεται και όχι να ετοιμάζεται για μια ενταγμένη ζωή .

Σήμερα η επανάληψη της υπεσχημένης απάτης άρχισε να τρώει τα σωθικά της μεγάλης μάζας των κρατουμένων. Τα τρία τέταρτα των κρατουμένων αρνούνται το συσσίτιο της φυλακής ,ο πρόεδρος μιλαει για το επίπεδο πολιτισμού της χώρας ,εδω ακουμπαει ο πολιτισμός στην εκδικητικότητα της κοινωνίας .Ο τρόπος είναι πάντα ο ίδιος ,τα βήματα επιθεώρησης της εξουσίας είναι αργά βασανιστικά ,έτσι που να καταγραφεί στη συνείδηση του «παρία» εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς ,θα στριμωχτείς που να μην παίρνεις ανάσα ,θα εκτίσεις την παράλογη ποινή μέχρι , …η κραυγή να ξεπεράσει το ύψος της μάντρας ,θα μπεις στην απομόνωση γιατί έκανες απεργία πείνας και θα σε ξεχάσουν εκεί χωρίς νερό και αυτή η απομόνωση θα έχει καταργηθεί κατά κόσμο . Στο τέλος όταν βγεις ο μόνος αρωγός θα είναι ο έμπορος που θα σου δώσει με πίστωση μια ποσότητα ηρωίνης «για να ξεκινήσεις» όπως λέγεται. Όταν σταθείς στην ουρά για το επίδομα θα εισπράξεις την απαξία του συνόλου του ΟΑΕΔ ,τον άλλο μήνα θα πάρεις άλλα 200 ευρώ για να αρχίσεις τη ζωή σου. Αυτό είναι σωφρονισμός όμως προς τη σώφρονα πτυχή της αφομοίωσης ,αυτή είναι η κυρίαρχη ηθική άρπαξε και κρύψε .

Από την επικράτεια όλοι οι κρατούμενοι τηλεφωνούν με αγωνία «,θα αλλάξει η ισόβια όπως στην Ευρώπη?», «τα τρία πέμπτα θα εφαρμοστούν και στις παραβάσεις ναρκωτικών?» τι να απαντήσεις στις ελπίδες ελευθερίας μένεις βουβος. Μπροστά στο βάθος εκεί που φτάνει το βλέμμα σου το σκουριασμένο σύρμα αναπαράγει τον στοίχο «αντιλαλούν οι φυλακές» εις ήτα μη ακουόντων .