Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Ύποπτες περιπτώσεις απόπειρας απαγωγής ανηλίκων στην Κω


Επιστολή του Αθανάσιου Μπαραχάνου, νομαρχιακού συμβούλου στον Δήμαρχο Ηρακλειδών: Σοβαρότατη η καταγγελία του νομαρχιακού συμβούλου Αθανάσιου Μπαραχάνου προς το δήμαρχο Ηρακλειδών Στέργο Μπίλλη. Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή που του απέστειλε, αναφέρει:
«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε τις τελευταίες ημέρες, μετά από συνάντηση που είχα με συγχωριανούς μου, έτυχα σε καταγγελίες γονέων για ύποπτες περιπτώσεις απόπειρας απαγωγής ανηλίκων...
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε, ότι άγνωστο όχημα κλειστού τύπου με επιβαίνοντες δυο νεαρά άτομα και ενώ γνώριζαν την ώρα όπου τα παιδιά μας σχολούν από το σχολείο τους, τα πλησίασαν μεμονωμένα και τους προσφέρθηκαν να τα μεταφέρουν στην οικία τους. Στην προσπάθεια να τους πείσουν για να επιβιβαστούν επικαλέστηκαν ότι στο όχημα υπάρχουν μικρά ζώα (σκυλάκια) που θα τους ενδιέφερε να τους κάνουν συντροφιά. Ευτυχώς, αν και το εγχείρημα τους αυτό έγινε σε τρεις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Κεφάλου και συγκεκριμένα σε δυο αγόρια και ένα κορίτσι, δεν επιτεύχθηκε όχι διότι στην πορεία ακύρωσαν την προσπάθεια τους από δική τους θέληση, αλλά διότι οι μαθητές επικαλέστηκαν την πλησίον παρουσία των γονέων τους.
Το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα στο Διοικητή του Α.Τ. Αντιμάχειας, ο οποίος μου δήλωσε ότι θα ερευνήσει με σχολαστικότητα και κάθε λεπτομέρεια το θέμα, ζητώντας και τη συνδρομή των γονέων και του σχολείου μας. Επειδή οι πολίτες του Δήμου μας, θα πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς, επειδή στην Ελλάδα το φαινόμενο των εξαφανισμένων παιδιών (με ότι αυτό συνεπάγεται), αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, ίσως κ. Δήμαρχε θα έπρεπε να ασχοληθείτε κι εσείς με το παραπάνω θέμα, κάνοντας αισθητή την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δ.Δ. της Κεφάλου και γενικότερα να πράξετε ότι η αρμοδιότητά σας αρμόζει. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε τα μέγιστα για να συνεχίσουν τα παιδιά μας να βρίσκονται στην αγκαλιά της οικογένειά τους. Το οφείλουμε άλλωστε στους νέους μας και θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε άμεσα στα θέματα παιδικής προστασίας.


superstathmos.gr