Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Ο ρόλος του Ιησού Χριστού ο πιο… στοιχειωμένος ρόλος στην ιστορία του κινηματογράφου


Πολλοί ηθοποιοί που έπαιξαν σε κινηματογραφικές παραγωγές τον ρόλο του Ιησού είχαν περίεργα ατυχήματα, αναποδιές στην καριέρα τους και γενικά στην ζωή τους. Στην αρχή έμοιαζε με τυχαίο γεγονος, μετά κάποιοι είπαν ότι πρόκειται για φάρσα, τελικά τι μπορεί να είναι; Κανείς... δεν ξέρει με σιγουριά. Εμείς σας παραθέτουμε τα στοιχεία και φυσικά τα συμπεράσματα δικά σας...
«Τα Πάθη του Χριστού» (2004)
Ηθοποιός: Τζέιμς Καβίζελ
Ατυχήματα:
Κατά τη διάρκεια της σκηνής πάνω στο Σταυρό, αστραπή από το πουθενά, χτυπά τον ηθοποιό ο οποίος σώζεται από θαύμα.
Αστραπή τον χτυπά και στα γυρίσματα της σκηνής για την επί του Ορους Ομιλία.
Σοβαρή εξάρθρωση ώμου όταν του έπεσε ο Σταυρός που κουβαλούσε .
Χτύπημα από μαστίγιο εκτός σεναρίου σε σχετική σκηνή, όπου παθαίνει άσχημο κόψιμο στον καρπό του και αποκτά μια βαθιά ουλή στην πλάτη.
Αρρωσταίνει με υποθερμία.
P.S:
όταν ξεκινούσαν τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας ο Τζέιμς Καβίζελ είχε ηλικία 33 ετών
«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (1977)
Ηθοποιός: Ρόμπερτ Πάουελ
«Ατυχήματα»: οι παραγωγοί του Χόλιγουντ του έκλεισαν την πόρτα και του αρνήθηκαν μια καριέρα θεωρώντας – και όχι άδικα– ότι το κοινό τον έχει ταυτίσει τόσο απόλυτα με το ρόλο του Ιησού, ώστε δεν θα μπορούσε ποτέ να τον δει να «αμαρτάνει» επί της μεγάλης οθόνης.
P.S: Ο Ρόμπερτ Πάουελ ήταν 33 ετών, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ενώ ο ίδιος προκάλεσε το σοκ της κοινής γνώμης όταν δήλωσε εκείνη της περίοδο σε δημοσιογράφους άθεος.
«Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» (1965)
Ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοβ
Ατυχήματα:
Ο διευθυντής φωτογραφίας, Γουίλιαμ Σ. Μέλορ, έπαθε καρδιακή προσβολή, κατέρρευσε και πέθανε στο πλατό, προτού προλάβει κανείς να τον βοηθήσει.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Αριζόνα, χιονοθύελλα χτύπησε την περιοχή για πρώτη φορά έπειτα από 50 ολόκληρα χρόνια. Μόλις τα συνεργεία αποκατέστησαν τις ζημιές νέα χιονοθύελλα, ακόμη πιο ισχυρή από την πρώτη, χτύπησε την περιοχή, αναγκάζοντας την παραγωγή να τα μαζέψει άρον-άρον και να συνεχίσει το γύρισμα σε χολιγουντιανό στούντιο.
«Ο τελευταίος πειρασμός» (1988)
Ηθοποιος: Γουίλεμ Νταφόε
Ατυχήματα:
Προσωρινή τύφλωση για 3 ημέρες του Ιησού-Γουίλεμ Νταφόε επειδή ο ηθοποιός το παράκανε με τις σταγόνες που έβαζε στα μάτια για να διαστέλλονται οι κόρες ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο εντυπωσιακό.