Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Ήταν αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράκ στο Παγκόσμιο Κύπελο το 1986 στο Μεξικό. Σήμερα είναι ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Ιράκ. Ο Ραάντ Χαμουντί, διεθνής τερματοφύλακας με την εθνική ομάδα και προπονητής...
της ομάδας ποδοσφαίρου της αστυνομίας συγκέντρωσε 20 από τις 33 ψήφους στις εκλογές που έγιναν με την παρουσία εκπροσώπων της ΔΟΕ.
Μπήκε λοιπόν ένα τέλος σε μία υπόθεση που ξεκίνησε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο όταν η κυβέρνηση του Ιράκ διέλυσε το συμβούλιο κατηγορώντας τους για διαφθορά, αλλά και αδυναμία διοίκησης αφού τα 11 μέλη ζούσαν στο εξωτερικό. Η ΔΟΕ είχε επικρίνει την κυβερνητική παρέμβαση για τη διάλυση της Επιτροπής και τιμώρησε το Ιράκ μη επιτρέποντας να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς. Απόφαση που ανέτρεψε εν μέρει όμως η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής είχε περάσει και έτσι μόλις τέσσερις Ιρακινοί κατάφεραν να αγωνιστούν. Από το 2003 και την εισβολή των ΗΠΑ, πολλοί αθλητές έχουν απαχθεί και σκοτωθεί, ενώ τέσσερα από τα μέλη της προηγούμενης Ολυμπιακής Επιτροπής συμπεριλαμβανομένου και του Σουνίτη προέδρου Αχμέντ Αλ Σαμαράι τον Ιούλιο του 2006. Σουνίτες και Σιίτες δύο μεγάλες θρησκευτικές ομάδες στο Ιράκ μάχονται για τα πάντα εδώ και δεκαετίες από την εποχή του Σαντάμ Χουσεϊν. Πάντως το Ιράκ τόσο στην Αθήνα όσο και στο Πεκίνο έλαβε θερμή υποδοχή κατά την παρέλαση των ομάδων στην τελετή έναρξης. Ο νέος πρόεδρος Ραάντ Χαουμτί, γεννήθηκε το 1953 στη Βαγδάτη, αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράκ από το 1976 έως και το 1987, συμπληρώνοντας 137 συμμετοχές. Στο Παγκόσμιο Κύπελο ποδοσφαίρου στο Μεξικό στη μία και μοναδική συμμετοχή της χώρας στο θεσμό ο Χαμουντί ήταν αρχηγός. Έφυγε από το Ιράκ το 1998 και επέστρεψε μετά την εισβολή του 2003.