Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Έτσι κάνουν αξιοποίηση και δεν πετάνε δισεκατομμύρια όπως η Αθήνα


Στο Λονδίνο βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), Λαμίνε Ντιάκ , όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο που έχει γίνει στην κατασκευή τους Ολυμπιακού Σταδίου, εγκατάστασης που θα φιλοξενήσει το στίβο στους Ολυμπιακούς το 2012...
Η ξενάγηση έγινε από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Σεμπάστιαν Κόε (φωτό Getty Images), που είναι αντιπρόεδρος της IAAF, πολύ γνωστός αθλητής στίβου στη δεκαετία του ’80 και ολυμπιονίκης στα 1.500μ. «Πριν από έναν χρόνο δεν υπήρχε τίποτα» δήλωσε ο Λαμίνε Ντιάκ με τα την επίσκεψη και πρόσθεσε: «Η πρόοδος είναι εντυπωσιακή. Βλέπω ότι ένα καταπληκτικό στάδιο ετοιμάζεται όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς, αλλά το Λονδίνο θα αποκτήσει μία μεγάλη κληρονομιά για τα επόμενα χρόνια με ένα στάδιο 25.000 θεατών για εθνικές αλλά και διεθνείς συναντήσεις».
Και για να δείτε πως το Λονδίνο εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις, εξασφάλισε δήλωση από τον Ντιάκ ότι θα μπορεί να διοργανώσει μετά ένα μίτινγκ της σειράς «diamond league», ίσως και παγκόσμιο πρωτάθλημα αν θα μπορέσουν να προστεθούν 20.000 θέσεις.
Οι Βρετανοί κατασκευάσουν στο Στράτφορντ το Ολυμπιακό Πάρκο όπου εκτός από το Ολυμπιακό Χωριό, το κέντρο Τύπου, το κολυμβητικό κέντρο, το ποδηλατοδρόμιο ορισμένα κλειστά θα περιλαμβάνει και το Ολυμπιακό Στάδιο χωρητικότητας 85.000 θεατών. Στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων θα απομακρυνθεί όμως επειδή η IAAF θέλει στάδιο 45.000 θεατών για παγκόσμια πρωταθλήματα ενδέχεται να βρεθεί λύσει για να επιστρέψουν. Τίποτα δεν θέλουν να αφήσουν στην… τύχη οι Βρετανοί και τίποτα να μην πάει… χαμένο.


greek-olympics.blogspot.com