Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

"Απόπειρα σκληρής οικονομικής εκμετάλλευσης"

Με πρόσφατη απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο Αιγίου ενέκρινε το αίτημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσιου και γνωμοδότησε θετικά προκειμένου να δημιουργηθεί Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο με συντελεστή δόμησης 0,2 και να κατασκευαστούν επιπλέον 4,000 τμ στον βράχο της Παναγίας της Τρυπητής.
Πρόκειται για ένα βυζαντινό διατηρητέο μνημείο που είναι άρρηκτα δεμένο με την πόλη του Αιγίου και αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης στην σημερινή του πάντα μορφή.
Και έρχονται τώρα κάποιοι ανεκδιήγητοι και προφανώς ανιστόρητοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή Σχεδίου Πόλεως πρότειναν την αναβολή του συγκεκριμένου θέματος να εξαναγκάζονται από τον ίδιο τον δήμαρχο Αιγίου να ψηφίσουν υπέρ στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να περάσει το θέμα.
Χαρακτηριστική απάντηση στην σύσσωμη αντίδραση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έδωσε ο δήμαρχος λέγοντας ότι αφού τελικός κριτής της συγκεκριμένης πρότασης θα είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ γιατί να έρθουμε σε ρήξη με ένα κομμάτι του κόσμου του Αιγίου που θέλει την αλλαγή.
Εμείς θα του απαντήσουμε ότι η πλειοψηφία των Αιγιωτων είναι ΚΑΤΑ οποιασδήποτε παρέμβασης που θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μνημείου και ο Δήμος Αιγίου με την απόφαση που πήρε δίνει την ακριβώς αντίθετη εντύπωση στις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ. Με λίγα λόγια προσπαθεί να παραπλανήσει προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
Η μετατροπή του Ιερού Προσκυνήματος από τόπο αναζήτησης πνευματικής ηρεμίας σε ξενώνες με υπόγεια πάρκινγκ και ασανσέρ δείχνει ότι μοναδικός σκοπός είναι η ικανοποίηση της ματαιοδοξίας του μητροπολίτη και η εξασφάλιση τεράστιων οικονομικών ωφελημάτων.
Δεν έχετε δικαίωμα κύριε Αμβροσιε να παρεμβαίνετε με τέτοιο τρόπο σε μνημεία που ανήκουν σε όλους τους Αιγιωτες και έχουν χαρακτηρίσει μια ολόκληρη πόλη.Εκτός από παράνομο είναι και ανήθικο.

Από http://aigio.org/