Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Παράπονα για φίμωση του ΚΚΕ


Γράφει ο Red Alert

Σε αυτό τον τόπο οι δημοσκοπήσεις ιδιωτικών εταιρειών τείνουν να υποκαταστήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως εκτός ότι στερούνται λογικής τεκμηρίωσης, δίνουν αφορμή στα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα να απομακρύνουν τους εκπροσώπους του ΚΚΕ από τα φώτα της δημοσιότητας. Σε αυτή τη συγκυρία, η τηλεοπτική αντιπαράθεση διαμορφώνει σημαντικά τις τάσεις του εκλογικού σώματος. Η μεθοδευμένη απουσία εκπροσώπων του ΚΚ από τις περισσότερες συζητήσεις παραμορφώνει τα γνήσια ποσοστά εκπροσώπησης από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αντίθετα σε κάθε πάνελ θα δούμε αντιπροσώπους μικρότερων κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ. Η ροή της πληροφόρησης έτσι όπως γίνεται είναι χτύπημα για τη δημοκρατία. Το ίδιο και χειρότερο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που είναι ανακόλουθα των αιτίων. Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι δημο(σ)κόποι τα παρακάτω:

1. Μια αιτία της κυβερνητικής φθοράς είναι τα σκάνδαλα. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να δυναμώνουν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ που είναι το ΜΟΝΟ κόμα που δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε σκάνδαλο; Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει για τις υπέρογκες προεκλογικές δαπάνες του.

2. Άλλη αιτία είναι η περιουσία του Βατοπεδίου. Πως είναι δυνατόν όλοι να καρπώνονται εκτός από το ΚΚΕ που μόνο αυτό έχει σταθερή θέση για εκκλησιαστική - πατριαρχική περιουσία; Πως είναι δυνατόν να ανεβάινουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ενώ ο αρχηγός του δηλώνει ότι δε μπορεί να αγγίξει την πατριαρχική περιουσία;

3. Άλλη αιτία της κυβερνητικής φθοράς είναι τα περιουσιακά των υπουργών. Αν είναι δυνατόν από αυτό να ισχυροποιούνται το ΠΑΣΟΚ με τους νεόπλουτους Κολωνακιώτες, Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλαβάνο (από τους πιο πλούσιους στη βουλή) και τον Τσίπρα (μεγάλο τζάκι) και το ΛΑΟΣ που ο αρχηγός του έχει πιο πολλά ακίνητα και απο τον Μακ Κέιν. Αντίθετα το ΚΚΕ είναι το μόνο που καταψηφίζει τις όποιες προτάσεις για αυξήσεις στους βουλευτές.

Ποιούς συμφέρει η φίμωση του ΚΚΕ και η παραπληροφόρηση του λαού; Ας το σκεφτούν οι πολίτες όταν πάνε να ασκήσουν το ΑΛΗΘΙΝΟ δημοκρατικό τους δικαίωμα. Και ας γκρεμίσουν το δικομματισμό και τα δεκανίκια του.