Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Κλέψανε τηλεσκόπιο...

...απο το αστεροσκοπείο της Κεφαλονιάς και κανείς δεν το πήρε πρέφα. Το Αστεροσκοπείο ΕΥΔΟΞΟΣ στον Αίνο, έμεινε χωρίς τηλεσκόπειο, γιατι το κλέψανε! Ο Νομάρχης...τυχαία το ανέφερε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ρε παιδιά, μη τρελαθούμε. Πως μπορεί να κλέψουν ένα ολόκληρο τηλεσκόπιο και να μη το πάρει χαμπάρι... κανείς; Εγκαταστήσανε στον Εθνικό Δρυμό πανάκριβα μηχανήματα που έμειναν αφύλακτα. Ποιος ξέρει πόσο καιρό μετά τη κλοπή το πήρε χαμπάρι η νομαρχία.Αλλά και τότε δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, δεν ενημέρωσε το ΝΣ. Μούγκα. Το κατάγγειλε μόνο στις αρχές. Ε, κάτι είναι και αυτό θα πείτε. Και πως μαθεύτηκε το θέμα; Τυχαία! Το ΄φερε η κουβέντα, έτσι στο χαλαρό στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, όταν Νομαρχιακός Σύμβουλος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν επισκέπτονται τα σχολεία το αστεροσκοπέιο « Εύδοξος». ιδέα δεν είχε κανείς και για τις κλοπές που έχουν γίνει στο εσωτερικό του κτιρίου.

Όσοι Κεφαλονίτες θυμούνται ότι εκτός από παραλίες έχουμε και ένα πανέμορφο Δρυμό, τον Αίνο και πάνε καμιά βόλτα εκεί πάνω , ξέρουν πολύ καλά τα χάλια και είχαν εντοπίσει ζημιές. Αλλά και ότι είχε κλαπεί ολόκληρο τηλεσκόπιο δεν πήγαινε ο ανθρώπου.

Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές είναι μόνιμο φαινόμενο στον Αίνο και μάστιγα για κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής.

Κάποιοι γνωστοί άγνωστοι που διαφεντεύουν τον Αίνο, θέλουν σιωπή, σκοτάδι και αδιαφάνεια . Δεν θέλουν άλλους μες στα πόδια τους και καταστρέφουν οτιδήποτε φέρνει στον Αίνο ζωή, ανάπτυξη και ανθρώπους. Μήπως δεν είναι οι ίδιοι κύκλοι που λεηλατούν και βεβηλώνουν οτιδήποτε φτιαχτεί στον Αίνο, είτε είναι δημόσια είτε ιδιωτική ιδιοκτησία; Για ρωτήστε και το δασαρχείο να σας πει. Εχουν αφήσει τίποτε όρθιο από τα δασικά έργα;

Ρωτήστε και τους ιδιοκτήτες της περιοχής πόσες φορές έχουν καταστραφεί τα αγροτικά τους καλύβια και οι μικρο-ιδιοκτησίες τους.

Είναι απορίας άξιο, πατριώτες, που κανείς δεν μπορεί να βάλει τάξη και να προστατεύσει το Βουνό. Από τον Αι Λευτέρη και πάνω, λες και μπαίνουμε σε άλλη χώρα, επικρατεί περίεργη κατάσταση.

Κάποιοι ενοχλούνται από τον κόσμο; Κάποιοι δεν θέλουν ανάπτυξη και πρόοδο; Πρόκειται για παλιά μυαλά; πρόκειται για αρρωστημένα μυαλά ; ή για κάτι πολύ πιο σοβαρό;

Πριν λοιπόν ρίξει η Νομαρχία και άλλα ευρώ για νέο τηλεσκόπιο , για επισκευές, περίφραξη κλπ κλπ του αστεροσκοπείου, καλό θα είναι , με τη βοήθεια των αρμόδιων αρχών, να «καθαρίσει» τη περιοχή από εκείνες τις σκοτεινές δυνάμεις που έχουν επιβάλει στον Αίνο το νόμο της αρπαγής, της αρπαχτής και της καταστροφής.

Διαφορετικά θα γεμίσουν οι κλεφταποδόχοι τηλεσκόπια προς ... πώληση!

Αυτό είναι το site του Αστεροσκοπείου, τώρα αν έμεινε τίποτε από όλα αυτά όρθιο, θα σας γελάσουμε..

http://eudoxos.snd.edu.gr/eudoxos/INTRO-E.html#ΣΕΠΠΕ-Εύδοξος

www.kefaloniapress.gr