Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Έχουμε τελικά ανακύκλωση στην πόλη μας;


Από thivablog.blogspot.com


Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας της Ζώνης του Όζοντος, αλλά εδώ στην πόλη μας σε συνέχεια των παραμυθιών και των δήθεν κινήσεων και ενεργειών περί του πολύχρωμ(ι)ου νερού, φαίνεται ότι η ευαισθησία για τα θέματα του περιβάλλοντος αποτελεί...κούφια λόγια. Και εξηγούμαστε. Η εφαρμογή του μέτρου της ανακύκλωσης ακουγόταν εδώ και καιρό ότι έχει ανασταλεί και ότι οι γνωστοί μπλε κάδοι της ανακύκλωσης στην πόλη μας, δυστυχώς, υπάρχουν…απλά για να υπάρχουν. Η φήμη ότι το μέτρο της ανακύκλωσης στη πόλη της Θήβας έχει πάψει να υφίσταται εδώ και μήνες βγήκε αληθινή... !!!!
Χθεσινό περιστατικό. Πίσω από ένα αυτοκίνητο της δημοτικής καθαριότητας, τα γνωστά μας σκουπιδιάρικα, μποτιλιαρισμένος στους δρόμους της πόλης, περίμενα υπομονετικά να τελειώσει τη δουλειά του. Έκπληκτος, κάποια στιγμή είδα ότι στο φορτηγό, πέρα από τα περιεχόμενα των απλών κάδων σκουπιδιών, οι υπάλληλοι του Δήμου άδειαζαν και τα περιεχόμενα των μπλε κάδων. Απορημένος ρωτάω τον υπάλληλο: Φίλε μου, γιατί μέσα στο φορτηγό και τα του μπλε κάδου; Ο υπάλληλος γυρίζει με χαμογελαστό και με ψιλο-νεύρα, που τον ενόχλησα, ύφος και μου απαντάει: Γιατί απλά δεν λειτουργεί η ανακύκλωση στην πόλη, αρχηγέ.

Με βάση αυτά προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

1) κ. Δήμαρχε λειτουργεί ή όχι το μέτρο της ανακύκλωσης στην πόλη μας;

2) Αν ναι, γιατί τα περιεχόμενα των μπλε κάδων μπαίνουν στα ίδια φορτηγά με τα υπόλοιπα σκουπίδια; (Μην απαντήσετε ότι η διαλογή γίνεται μετά... γιατί θα είναι παραμύθι!).

3) Αν όχι, γιατί το μέτρο δεν λειτουργεί; Έλλειψη πόρων, μήπως;

Μήπως,τελικα, σε αυτή την πόλη πρέπει να οριοθετήσουμε λίγο τις προτεραιότητές μας; Περιμένουμε σαφείς και κυρίως πειστικές απαντήσεις και όχι όπως στην περίπτωση του νερού!!!!