Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Πολυτεχνείο Κρήτης...S.O.S

Το «έλα να δεις» εξακολουθεί να γίνεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης , παρότι οι εκλογές έγιναν και Πρύτανης επανεξελέγη ο καθηγητής Ιωακείμ Γρυσπολάκης. Στο ΣτΕ θα κριθεί μάλλον το αποτέλεσμα των πρυτανικών εκλογών.Ο συνυποψήφιός του πρύτανης καθηγητής Γιαννης Φίλης που... είχε κάνει ένσταση κατά του κύρους των εκλογών, αλλά απορρίφθηκε, σήμερα προειδοποίησε τον υπουργό Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη πωςστην περίπτωση που επικυρώσει το αποτέλεσμα των πρυτανικών εκλογών θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το επιχείρημα ότι οι εκλογές δεν ολοκληρώθηκαν αφού μία κάλπη αφαιρέθηκε από τους φοιτητές.

Με την άποψη του κ. Φίλη φαίρεται να συμφωνούν ο Σύλλογος Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής, καθώς και ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού του Ιδρύματος.

Ο Ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης επανεξελέγη Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης με ποσοστό 51,8% έναντι 48,2% των ψήφων που έλαβε ο συνυποψήφιος του Γιάννης Φίλης.επανεξελέγη Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης με ποσοστό 51,8% έναντι 48,2% των ψήφων που έλαβε ο συνυποψήφιος του Γιάννης Φίλης.



Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης κάνοντας κλικ στο “ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ“

ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Σήμερα Τετάρτη 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν οι πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μετά την χθεσινή απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών να επιτρέψει την διεξαγωγή τους. Απ’ το πρωί στον χώρο που είχαν στηθεί οι κάλπες στις οποίες ψήφιζαν τα μέλη ΔΕΠ και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος έκανε την εμφάνισή της μια ομάδα 7-8 ατόμων “φουσκωτών” - παρακρατικών – ανθρώπων της νύχτας. Όταν μέλη του Συλλόγου φοιτήτων αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, συγκεντρώθηκαν στο χώρο (το χώρο της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης) για να προασπίσουν το ακαδημαϊκό άσυλο και ζήτησαν από τους μπράβους να αποχωρήσουν. Τότε οι μπράβοι κινήθηκαν επιθετικά εναντίων των φοιτητών και μάλιστα ένας απ’ αυτούς επιτέθηκε σε μέλος του Συλλόγου και εκπρόσωπο των φοιτητών στη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ αρκετοί απ’αυτούς πήραν στα χέρια τους παλούκια και καδρόνια.

Όταν ρωτήθηκαν για τον λόγο της παρουσίας τους στο χώρο απάντησαν ότι έφτασαν μετά από πρόσκληση του νυν Πρύτανη Ι.Γρυσπολάκη, με την αιτιολογία ότι φοβόταν για την σωματική του ακεραιότητα.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η κυβέρνηση κι ο πρύτανης Γρυσπολάκης κάνουν φανερό ότι ο μόνος τρόπος για να εφαρμοστεί ο νέος Νόμος Πλαίσιο (μέρος του οποίου είναι οι πρυτανικές εκλογές) είναι η τρομοκρατία και η βία, όπως ακριβώς συνέβη και στα υπόλοιπα ιδρύματα της χώρας (βλ. ΠΑ.ΠΕΙ, Α.Π.Θ.)

Για μας η διαδικασία των πρυτανικών εκλογών είναι διπλά παράνομη. Πρώτον, επειδή γίνεται σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, με 151 βουλευτές, τη στιγμή που πορεία 50.000 φοιτητών χτυπιώταν αλύπητα απ’ τις δυνάμεις καταστολής και έχει βρει αντίθετο το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεύτερον, επειδή ο Πρύτανης της Βίας Ι.Γρυσπολάκης ακολουθώντας την παράδοση που ο ίδιος δημιούργησε όταν κάλεσε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν την πορεία του Συλλόγου μας την 1η Ιούνη 2006, επιλέγει τις δυνάμεις όχι του κράτους αλλά του παρακράτους για να επιβάλλει την επανεκλογή του.

Κάθε απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας οποιουδήποτε μέλους του Συλλόγου μας την επόμενη περίοδο φέρει σαν υπεύθυνο τον κ. Ι.Γρυσπολάκη και τους μπράβους του.

Δηλώνουμε ότι δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και των υπαλλήλων της. Με απόφαση (26/8/08) της γενικής μας Συνέλευσης καλούμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους Φοιτητών σε νέο γύρο κινητοποιήσεων τον Οκτώβριο ενάντια στο Νέο Νόμο Πλαίσιο και την παραβίαση του Συντάγματος που αποτελεί ο νόμος περί Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.

Καλούμε κάθε πολίτη, σύλλογο, σωματείο και πολιτικό φορέα στην πόλη να καταδικάσουν τα γεγονότα, τον υπεύθυνο τους Ι.Γρυσπολάκη, και να σταθούν στο πλευρό των φοιτητών προστατεύοντας τους, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν (την περίοδο των ΠΣΕ όπου ο τότε πρύτανης Σωτηρόπουλος έφερνε πάλι μπράβους να δείρουν τους φοιτητές). Η δημοκρατική κοινωνία των Χανίων έχει αποδείξει, και ελπίζουμε πως θα το κάνει άλλη μια φορά, την αποδοκιμασία της απέναντι στη βία κατά φοιτητών.

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.


Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης