Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΝΤΡΟΠΗ...

Εξοργίστηκα με το άρθρο σας για τα παράνομα κυκλώματα εμπορίας ζώων στα οποία "τσουβαλιάζονται" προσπάθειες και κόποι ΑΛΗΘΙΝΑ φιλόζωων ανθρώπων, οργανωμένων και μη, μήπως άραγε για να ΜΗΝ εξευτελίζεται η χώρα μας ότι δεν δείχνει κανένα πολιτισμό στη συμπεριφορά της απέναντι στα ζώα και ότι υπουργεία και τοπικοί παράγοντες ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΟΥΝ τα... κονδύλια που δίδονται για στειρώσεις αδέσποτων και δημιουργία ειδικών χώρων φιλοξενίας τους; Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ... Τα περισσότερα σωματεία έχουν ΑΠΟΛΥΤΑ νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες ΧΡΟΝΙΑ τώρα για την αποστολή ζώων στο εξωτερικό για υιοθεσία και να αφορίζονται συνολικά όλες οι οργανωμένες προσπάθειες προστασίας τους (με πόνο ψυχής και προσωπικά έξοδα που ΔΕΝ περιμένουν εξαργύρωση) είναι το λιγότερο ύποπτο και κατευθυνόμενο από συγκεκριμένες "φιλόζωες" πηγές... Ωστόσο, γέλασα ειλικρινά με τη δήλωση του υπουργού πως:
"-Τα αδέσποτα ζώα επιτηρούνται από τους Δήμους, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την περισυλλογή τους, τη στείρωσή τους και την επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον. "

Εδώ γελάμε μέχρι...αηδίας... Όσοι θέλουν να βαυκαλίζονται ότι έτσι συμβαίνει διότι κάθονται στα γραφεία τους άνετοι και ωραίοι με το πανέμορφο σπιτάκι τους να τους περιμένει ή πίνουν τα καπουτσίνο τους για να χαλαρώσουν, με γεια τους με χαρά τους... Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έτσι έχουν τα πράγματα... Ας το ψάξετε λίγο, δεν βλάπτει... Εκεί θα δείτε σε ποιο ποσοστό τα "αδέσποτα ζώα επιτηρούνται" , για να μην μιλήσω για την επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον που, συνήθως, είναι το σπίτι κάποιου απαίδευτου και απάνθρωπου Νεοέλληνα που, όμως, το πέταξε στο δρόμο και μετά πάτησε γκάζι ενώ εκείνο τον κυνηγούσε από πίσω ασθμαίνοντας. Άλλο να εφιστάς την προσοχή στον κόσμο, και άλλο να αφορίζεις το σύνολο των φιλοζωικών σωματείων και των απλών ΑΛΗΘΙΝΩΝ φιλόζωων που ξοδεύουμε όλο μας το μισθό για να φροντίσουμε αυτά που υποτίθεται για εσάς πως φροντίζουν οι δήμοι... ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ...

Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σας.
Ευχαριστώ

Mandeson Wheeler